Ski, tour & Fly Safari

Tijdens deze Ski & Fly Safari proberen wij elke dag naar het perfecte gebied (soms skigebied) te gaan waar wij na een korte ski tour een mooie vlucht kunnen maken. Doordat Daniel Tomaschek gediplomeerd gids is en wij met onze toerski’s op pad zijn, hoeven wij niet altijd naar een skigebied te gaan om mooie vluchten te maken.
 
Natuurlijk zullen wij de week starten vanuit skigebieden waar wij het starten- en landen met ski’s leren, of herhalen zodat wij weer een zeker gevoel hebben. Het voordeel van de skigebieden is dat wij daar veel kilometers kunnen maken. Dus veel vliegen en als het niet vliegbaar is veel pistekilometers maken. Het plan is om elke dag naar een andere ski en vlieggebied te gaan. 
 
Zodra de groep er klaar voor is gaan wij met de toerski’s op pad. Met de Taxi of skilift zover we komen en dan toeren wij het “niemandsland” in. De top bereikt, op zoek naar een mooie startplek genieten wij nog even van het uitzicht en plannen onze vlucht.
 
Als kers op de taart staat er nog een avond- (vollemaan) skitoer naar een verlaten berghut gepland. Daar wacht de waardin ons op met een Zirbensnaps en een heerlijk diner en overnachting. De volgende dag, na een korte toer van ca. 1,5 uur, starten wij met onze paragliders vanaf een prachtige bergtop.

Door het steeds lichter wordende hike & fly materiaal zijn deze skitoeren ook voor de beginnende toerskiërs prima te doen. Je hebt hier dus geen toerski ervaring voor nodig.